Pogoji poslovanja

Namen pogojev poslovanja

Pogoji poslovanja urejajo uporabo te spletne strani in storitev, ki se zagotavljajo preko te spletne strani. Priporočamo, da pred uporabo spletne strani in uporabo njenih storitev preberete pogoje poslovanja.

Splošne informacije

S to spletno stranjo upravlja Ziza.

Na spletni strani se besede, kot so “mi”, “nas” in “naši”, nanašajo na Zizo in njeno pravno identiteto, kot je razložena v nadaljevanju (v nadaljnjem besedilu: Ziza). Ziza zagotavlja to spletno stran, vključno z vsemi informacijami, orodji in storitvami, pogojno s predpostavko, da se strinjate s temi pravili poslovanja.

Z obiskom in uporabo spletne strani in / ali z nakupom izdelkov in storitev, uporabljate naše storitve (v nadaljnjem besedilu: Storitve) in se strinjate, da za ta razmerja veljajo ta pravila poslovnja, vključno z informacijami in obvestili, ki so vanje vključene ali se nanje sklicujejo povezave v teh pogojih. Ta pravila veljajo za vse uporabnike spletne strani.

Vsa ponudba, vsebine ali orodja, ki jih zagotavlja ta spletna stran, vključno s tistimi, ki so dodane naknadno, so predmet teh pravil. Vedno lahko preverite zadnjo različico teh pogojev poslovanja na spletni strani. Pridružujemo si pravico, da spremenimo katerikoli del teh pravil brez najave, z objavo na teh spletnih straneh.

Z uporabo spletne strani in s tem teh pogojev poslovanja se strinjate, da ne boste reproducirali, kopirali, prodajali, preprodajali ali kakorkoli drugače in brez soglasja uporabljali vsebine na tej spletni strani. Če želite za to pridobiti soglasje, nas kontaktirajte po elektronski pošti.

Nakup

Če želite kupiti izdelke ali storitve, ki se prodajajo preko te spletne strani (v nadaljnjem besedilu: nakup), utegnete biti povprašani po dodatnih informacijah, vključno z vašimi osebnimi podatki, številki kreditne kartice ali podatkov o drugem načinu plačila, vašem naslovu in drugih podatkih, ki jih potrebujemo za uspešno izvedbo nakupa in dostavo blaga oziroma storitev. Vsi zaupani podatki so varovani v skladu z zakonom in jih uporabljamo izključno za namen, za katerega so nam posredovani.

Z nakupom in posredovanjem informacij izjavljate in jamčite, da imate pravico do uporabe kreditne kartice ali drugega plačilnega sredstva v povezavi z nakupom in da so informacije, ki nam jih zaupate, točne, pravilne in celovite.

S posredovanjem teh podatkov nam dajete pooblastilo, da posredujemo te informacije tretjim osebam, če in ko je to pomembno za izvedbo nakupa (npr. plačilni servis, kot je PayPal, ali distribucija izdelkov, kot je DHL ali lokalne poštne storitve).

Izdelki in storitve

Določeni izdelki ali storitve se zagotavljajo izključno z uporabo te spletne strani. Ti izdelki in storitve so lahko na voljo le v omejenih količinah in se zato zanje uporabljajo naša pravila o vračilu blaga.

Po svojih najboljših močeh se trudimo, da prikažemo naše izdelke, barve in vzorce natančno in avtentično, kakršne so v resnici. Kljub temu ne moremo jamčiti, da vaša elektronska prikazovalna naprava prikazuje barve takšne, kot dejansko so.

Pridržujemo si pravico, da omejimo razpoložljive količine kateregakoli izdelka, ki ga ponujamo. Vsi opisi izdelkov, fotografije kot tudi cene so predmet sprememb, ki so v naši izključni pristojnosti in so lahko kadarkoli spremenjeni brez predhodnega obvestila.

Prizadevamo si, da bi s svojimi izdelki, storitvami ali informacijami zadovoljili svoje kupce, a kljub temu ne jamčimo, da bomo zadovoljili vsa subjektivna pričakovanja.

Pridržujemo si pravico, da zavrnemo prodajo izdelkov ali storitev. Pridržujemo si pravico do zavrnitve ali omejitve prodaje izdelkov ali storitev, ki so po naši presoji naročene ali kupljene s strani distributerjev ali preprodajalcev, ki nimajo dovoljenja za trgovanje z našimi izdelki. V skladu z lastno odločitvijo lahko omejimo prodajo ali količine izdelkov določeni osebi ali podjetju. Te omejitve lahko vključujejo prodajo istemu registriranemu uporabniku ali istemu plačilnemu sredstvu ali naslovu dostave.

Spremembe izdelkov, storitev in cen

Cene izdelkov ali storitev so lahko predmet sprememb brez predhodnega obvestila. Pridržujemo si pravico, da kadarkoli spremenimo, dopolnimo ali umaknemo določen proizvod ali storitev. Nismo in ne moremo biti odgovorni za katerokoli spremembo v izdelku, storitve ali ceni, kakor tudi ne spremembe v razpoložljivi liniji izdelkov ali storitev. To ne vključuje izdelkov, ki so že predmet nakupa, saj smo v tem primeru dolžni dostaviti izdelek v skladu s temi pravili.

Točnost podatkov o plačilu in dostavi

Z nakupom se strinjate s svojo obveznostjo, da zagotovite resnične, celovite in točne informacije o nakupu, plačilu in dostavi. Strinjate se, da nas boste takoj obvestili o vsaki spremembi, ki se nanaša na pravilno izvedbo nakupa, kar vključuje vaš elektronski naslov, podatke o plačilnem sredstvu ali drugi bistveni informaciji za uspešno dokončanje nakupa, izvedbo plačila in dostavo izdelkov.

Za več informacij vas vabimo, da pogledate naša pravila o vračilu blaga.

Storitve ali orodja tretjih oseb

V skladu s temi pravili lahko zagotavljamo dostop ali povezavo do tretjih oseb in orodij, nad katerimi nimamo nadzora. Uporaba spletne strani in njenih storitev predpostavlja, da sprejemate in se strinjate z zagotavljanjem teh storitev, kot in kakršne so brez kakršnih koli omejitev ali pogojev. Nismo in ne moremo biti odgovorni za kakršnokoli vprašanje, ki izhaja iz uporabe takšnih orodij ali storitev. To ne vključuje razmerij, ko je takšna storitev ali orodje bistveni del naših izdelkov ali storitve in je kot tak naveden v naši produktni dokumentaciji (opisu posameznih izdelkov ali storitev).

Vsakršna uporaba opcijskih orodij, ki se zagotavljajo preko te spletne strani, je na vašo odgovornost in lahko zanjo uveljavljate odgovornost tistega, ki takšno storitev ali orodje zagotavlja.

Osebni podatki

Z uporabo te spletne strani, zlasti pa z nakupom izdelkov ali storitev, nam lahko posredujete osebne podatke. Zaupani osebni podatki so varovani v skladu z našo politiko zasebnosti in v skladu z zakonom.

Z uporabo te spletne strani se strinjate, da se vaši osebni podatki posredujejo tretjim osebam za izvedbo nakupa izdelkov ali storitev. Praviloma ti podatki niso zaščiteni oziroma kriptirani, razen informacij o plačilnem sredstvu, ki se vedno zagotavljajo in posredujejo s kriptirano zaščito. Takšne informacije posredujemo tretjim osebam le, če je to tehnična zahteva orodij ali storitev, ki jih uporabljamo za izvedbo vašega naročila (npr. osebni podatki, posredovani izvajalcu plačilnega prometa ali izvajalcu distribucijskih storitev).

Za več informacij si oglejte naša pravila o varovanju zasebnosti.

Razpoložljivost, napake in netočnosti

Neprestano posodabljamo našo ponudbo izdelkov in storitev na tej spletni strani. Kljub temu, da se trudimo po svojih najboljših močeh, utegnejo biti izdelki ali storitve predmet napak v opisu, izgledu ali ceni, kar vključuje objavo na teh spletnih straneh ali promocijo in oglaševanje izdelkov in storitev na drugih spletnih straneh. Opravičujemo se za vsakršno neprijetnost, ki bi nastala zaradi tega.

V vseh tovrstnih primerih se trudimo, da s kupcem dosežemo dogovor, zamenjamo izdelek ali na drugačen način ustrežemo pričakovanjem kupca.

Ne moremo in ne jamčimo za točnost ali celovitost katerekoli informacije, vključno s ceno izdelkov, njihovim izgledom, specifikacijami, razpoložljivostjo ali potekom storitev. Pridržujemo si pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila posodobimo informacije in popravimo napake, netočnosti ali pomanjkljivosti.

Omejitve odgovornosti

Ne moremo in ne jamčimo, da bo uporaba storitev na tej spletni strani nemotena, pravočasna in brez napak ali da bodo rezultati uporabe spletne strani natančni in zanesljivi.

Pridržujemo si pravico, da zamenjamo izdelke ali storitve, ki jih ponujamo na tej spletni strani, ali jih umaknemo iz prodaje. Prav tako si pridržujemo pravico, da za določen čas omejimo dostop do spletne strani zaradi posodabljanja in vzdrževanja vsebin na tej spletni strani za varno in prijetno izkušnjo z našimi storitvami.

Z uporabo spletne strani sprejemate na znanje, da za njeno uporabo ali začasno nezmožnost uporabe te spletne strani ali njenih storitev nismo odgovorni. Izdelki ali storitve, ki so predmet nakupa na tej spletni strani, se ponujajo kot so in kot so voljo.

V nobenem primeru Ziza, njen pravni nosilec, njeni zaposleni, podružnice, agenti, partnerji, dobavitelji, posredniki storitev ali lastniki licen niso odgovorni za poškodbe, izgubo, posredno ali neposredno škodo katerekoli vrste, ki bi izhaja iz uporabe te spletne strani ali izdelkov ter storitev.

Povezave do tretjih oseb

Določene vsebine, izdelki ali storitve, ki jih zagotavljamo na tej spletni strani, utegnejo biti last ali predmet upravljanja tretjih oseb.

Na tej spletni strani utegnejo biti povezave do tretjih oseb, ki niso povezane z nami. Nismo odgovorni za ocenjevanje ali presojo vsebin, njihove točnost in resničnosti na takšnih povezavah in ne jamčimo ter ne odgovarjamo za vsebine, informacije, izdelke in storitve tretjih oseb.

Zato nismo odgovorni za škodo ali poškodbe zaradi nakupa ali uporabe izdelkov, storitev, sredstev, vsebin ali informacij, ki jih pridobite od tretjih oseb, četudi vas je do tja vodila povezava iz te spletne strani. Priporočamo vam, da se seznanite s pravili poslovanja tretjih oseb, na katera naslovite tudi vsa vprašanja v zvezi z njihovimi storitvami.

Prepoved uporabe

Prepovedana je uporaba vsebin na tej spletni strani, kar vključuje informacije in fotografije, video in avdio posnetke, opise izdelkov ali storitev, za: (1) kakršenkoli nezakonit namen, (2) nagovarjanje drugih oseb k nezakonitim dejanjem, (3) kršitve mednarodnega ali državnega prava, pravil, zakonov ali običajev, (4) kršitve intelektualne lastnine in avtorskega prava, (5) nadlegovanje, mučenje, žalitve, škodovanje, zlorabo ali diskriminacijo, temelječo na spolu, spolni orientaciji, verovanju, narodni pripadnosti, rasi, starosti ali invalidnosti, (6) posredovanje napačnih ali zavajajočih informacij, (7) distribucijo in transfer virusnih datotek kateregakoli izvora ali oblike ali zlonamerne, virusne ali vohunske kode, (8) zbiranje in sledenje osebnih podatkov, (9) kakršen koli obscen ali nemoralen namen. Pridržujemo si pravico, da prepovemo uporabo te spletne strani, izdelkov ali storitev zaradi kršitev prepovedi uporabe.

Uporaba prava

Ti pogoji poslovanja se presojajo v skladu z zakoni Slovenije in pravili Evropske unije.

Če zaradi katerega koli razloga ne zmoremo zagotavljati popolne doslednosti pri spoštovanju teh pravil, to ne sme biti razumljeno kot odstop od teh pravi. Če je katerakoli točka teh pravil v neskladju z zakoni in kot takšna nična, to ne vpliva na veljavnost preostalih določil. Ta pravila poslovanja predstavljajo celovit nabor pravil o uporabi te spletne strani ali njenih storitev ter zamenjujejo ali nadgrajujejo katerakoli predhodna pravila glede uporabe te spletne strani.

Pridržujemo si pravico po lastni presoji dopolnjevati, spreminjati ali umakniti te pogoje poslovanja z objavo na tej spletni strani. Na tej strani so vedno objavljeni veljavni pogoji poslovanja.

Pravni nosilec

Ziza je blagovna znamka podjetja Ziza, Marina Popović Frangež s.p., Jareninski vrh 3 D, SI 2221 Jarenina, Slovenija.

Kontakt

Vprašanja o teh pogojih poslovanja nam lahko kadarkoli pošljete preko kontaktnega obrazca na naši kontaktni strani.

Ziza, Marina Popović Frangež, s.p.
Jareninski vrh 3 D
SI 2221 Jarenina
T. +386 41 775 245